По щуці в цьому році повністю перейшов на крупні приманки,і виявились вони набагато ефективнішими за дрібні приманки,обійшовши останніх по всім параметрам.Експерементував з цією темою дуже багато,і заявки,що на крупні воби іноді ловляться тільки шнурки,мене просто забавляють,басні по типу десятисекундних пауз при твічінгу осінню та зимою.Також підібрав ключик до головня на річці,що протікає прямо в межах міста.Фото з рибою дуже мало,не люблю я її мучити,та й ті шо є-з старенького телефону.
Почну з щучих фаворитів.Фоток немає,бо для мене це занадто звична риба
Megabass Kanata 160f-хоч я й недолюблюю хламобасівську контору,якість у якої іноді на рівні безіменних китайців,але Каната-безперечний лідер сезону,ловить щуку любих розмірів.Часто в прямому сенсі рятував рибалки,особливо в літню спеку.
Imakatsu Riprizer 110f-ще одна паличка-виручалочка,особливо по мілякам та місцям з високою водною рослинністю,де наші забичені рибаки зазвичай тягають водорості колебалкою або орють дно інквізиторами,а покажеш йому на що ловиш,то він скаже-а шо воно спливає як пробка.Воблер дуже швидко виходить на робочий горизонт,має прекрасну гру на любій проводці,достойно летить навіть без сдз,прекрасно працює на глибинах від 0.5 до 1.5м.На фото воб новий,бо його попередника угнала нагла щука,розстібнувши неякісну застібку зубами.
OSP Rudra MSF-дуже стабільний універсальний боєць,спливає доволі активно,з середньою швидкістю,незважаючи на заявки про повільно-спливаючий воблер,ще 0.5г для неї було б ідеально.Заглубляється в середньому десь до 1м.
DUO Tide minnow Slim 175f-шикарна,але рідкісна приманка,доволі важко дістати.Має неперевершені польотні характеристки,а також прекрасний ролінг,один з кращих в цьому плані,реагує на самі тендітні ударчики чи навіть торкання.По факту дуже повільно спливає,майже суспендер.Заглубляється десь до метра,чудово підходить до облову великих акваторій з глибинами до 2м,а то й більше.Після придбання цього воблера без докорів сумління сплавив мегабасівського х-140.
Окунь
В моїй місцевості на воблери майже не ловиться не ловиться,хіба тільки в періоди сильної активності,і то на дрібні міношки типу ріджа35 чи міджа.А от поверхневі приманки,в теплу пору року-просто рятують рибалку.
Lucky Craft NW pencil 52,прекрасний волкер,на мою думку його особливість-унікальний звук,який зводить окуня з розуму,це велика кількість дрібних шариків,які дають своєрідний розсипчатий шиплячий звук.Працює тоді,коли риба майже не реагує на поппер.
Megabass Baby Pop-x,для свого розміру плюхає як кінь,виручає коли пасує перший фаворит.Із мінусів-летить не дуже,можливо із-за опушки,ну і те,що мегабас.
Головень,мій улюбленець.
Daiwa Presso Live Cicada-секретна зброя,що головню у ній так подобається-для мене загадка.При чому самі крупні екземпляри булі впіймані саме на цей воблер.Гарно летить,хоч і составник,заглубляється десь до сантиметрів 30 максимум,як каміон сср,безшумний,хоча може і дає якийсь звук за рахунок составної конструкції.Ловив тільки на темно-зелений,недавно прикупив трохи дублерів в інших кольорах,буду тестувати.
DUO Pocopoco та Jackall Chubby Popper-одні з кращих приманок влітку,проводка волкерна,також нерідко бомбив на ці поппери і окуня.Часті покльовки на падінні або через кілька секунд після початку проводки.Головень на поверхневі приманки-просто нереально красива і емоційна рибалка.
Smith Camion Magnum ssr та Zipbaits Rigge 35f,легендарні бійці,які не потребують представлення.Від себе додам,що рідж іноді виручав тоді,коли головень ігнорував кренки та поверхневі приманки.