moto1365 писал(а):і чим кращий за теперішній екскузів ?

В даний час користуюсь 3 Ексклюзивами (JPS-732UL-T, EXS-792UL-T і EXS-"622"UL-T вкорочений 792 з двох сторін стику до довжини 190см (дуже цікавий спінінг, але це окрема тема і кого цікавить можу описати).
Відмінності візуальні - бланк "старого" чорного монотонного окрасу, "нові" - сірого, з видимими слідами обмоток.
На нових бланках вже присутній хуккіпер, в старого немає.
Чохол в старого бархатний, в нового з звичайної тканини (правда, досить якісної).
Вершинка хлиста в старому бланку непофарбована, внаслідок чого вона значно візульна тонша ну і реально
значно краще передає візуальні відчуття. Якщо новий Ексклюзив щось показує вже на джигголовці 2 грама, то зі старим бланком і 1 візуально відбиває.
Ну і саме головне - СТРОЙ, якщо строй класичного нового Ексклюзива FAST (пишуть екстрафаст, но його там немає і близько), ну то старий бланк - тут вже точно ЕКСТРА-ЕКСТРА.
Значно жорсткіший і сухіший бланк, і знову ж таки значно легша вершинка (і нефарбована і візуально якась тонша...)
Описати важко, якщо новий на потрях "хитається значна частина спінінга", то в старого - майже бланк на місці, а ось сама вершинка "виляє хвостиком"
По строю він мені вже чимось нагадує TICT SRAM 76SS....
В чому впевнений 100% - чутливість в руку набагато краща саме в 732ULT.
Все описане мною - власні відчуття.... можливо хтось і не погодиться.
Візуальні відмінності - можу для порівння зфотографувати відмінності даного спінінга і наявного нового 792Ексклюзива (буде видно відмінності кольору бланка, відсутність хуккіпера, чохол, - нефарбовану вершинку і так видно з наданих фото).