крючки для нано и микроджига
- EEE
- Благодарил: 2117 раз
На грузах диаметром 4 мм с крючком 14 получаются головки 0,42 - 0,50 г.
Но грузах 4,5 мм и крючком 14 получается 0,75 - 0,95 г.
Грузов для нимф 5 мм круглых никогда не видел. Вроде бы, бывают почти круглые гранёные.
На грузах 5,5 мм получаются головки весом 1,35 - 1,55 г.
Все веса указаны с учётом того, что головки паял обычным оловяно - свинцовым припоем.
Разница в весе для головок каждого диаметра обусловлена тем, что:
- грузы имеют разный диаметр (даже грузы в одной упаковке),
- в грузах отверстия разных размеров (и в одной упаковке).
Не советую осваивать дома пайку головок - это вредно. Для себя лучше делать на эпоксидке. Эпоксидок сейчас бывает много.
Головка, склеенная эпоксидкой будет весить на 0,05 - 0,15 г меньше. Чем больше груз, тем больше отличие.
Т.е. для головок на грузе 4 мм разница 0,05 г.
Отличие веса не настолько большое, чтобы обращать на него внимание.
Но грузах 4,5 мм и крючком 14 получается 0,75 - 0,95 г.
Грузов для нимф 5 мм круглых никогда не видел. Вроде бы, бывают почти круглые гранёные.
На грузах 5,5 мм получаются головки весом 1,35 - 1,55 г.
Все веса указаны с учётом того, что головки паял обычным оловяно - свинцовым припоем.
Разница в весе для головок каждого диаметра обусловлена тем, что:
- грузы имеют разный диаметр (даже грузы в одной упаковке),
- в грузах отверстия разных размеров (и в одной упаковке).
Не советую осваивать дома пайку головок - это вредно. Для себя лучше делать на эпоксидке. Эпоксидок сейчас бывает много.
Головка, склеенная эпоксидкой будет весить на 0,05 - 0,15 г меньше. Чем больше груз, тем больше отличие.
Т.е. для головок на грузе 4 мм разница 0,05 г.
Отличие веса не настолько большое, чтобы обращать на него внимание.
- NIKkoz
- Благодарил: 1577 раз
Спиннинг топового уровня для микроджига
koc9999 Коли ловив своїм КФ Аріоном 762 LS,а відловив ім майже три сезона і багато рибалок було по окуню,то як раз завжди казав,що окуня він як не дивно,зливае дуже мало.Пов'язано,це скоріше з використанням більшої приманки 2" і більшого гачка 8 чи 6 по Овнеру.До речі сам фрікціон завжди був максимально послаблений.Катушки використовував звичайні 2500 по Шимано,зі стандартним пакетом фрікціона на 4.0 кг по Шимано.
Чисто МДЖ патики з вклейками,ведуть на вивижуванні окуня зовсім по другому,там проблема сходів буває,з деяких моделей гачків.Особисто багато бувало сходів с дуже тонкіх гачків√12 від Флагмана(F78),с загибом під кутом,але коли змінив марку гачків,той же Гамакатцу,чи Овнер,чи навіть Метсуи,то сходів майже не стало.
Чисто МДЖ патики з вклейками,ведуть на вивижуванні окуня зовсім по другому,там проблема сходів буває,з деяких моделей гачків.Особисто багато бувало сходів с дуже тонкіх гачків√12 від Флагмана(F78),с загибом під кутом,але коли змінив марку гачків,той же Гамакатцу,чи Овнер,чи навіть Метсуи,то сходів майже не стало.
- Андрей13
- Благодарил: 285 раз
По сходах мені здається все залежить від звички. Я звик ловити відносно м'якими патиками й з тих, якими я ловив, не зливали вони окуня, а ловив я за 1.5 роки багато якими. Й тонкими гачками й товстими. Мені більше тонкі подобаються, бо як розгинаються на зачепах. DECOY 32 мені більше за все подобається. Може як я б спробував 742 Аріон, то він би зливав у мене рибу, а може адаптувався би, а може двійники б вирішили питання - багато хто ловить трофейного окуня на жорсткі патики з двійниками, яки не рвуть пащу окуню.
- igor40
- Благодарил: 237 раз
У флагмана є повний аналог DECOY 32 - Flagman F78 Single, за демократичними цінами та належної якості. Користуюсь ними вже другий рік, тільки уподобайка.
А за вершинку, то мабуть більше це залежить від рухів руками,-більш різкі люди, просто видирають окунцеві рота, хоч жорсткими, чи м'якими. Був свідком того, як людина, яка звикла ловити щуку, з зажатим фрікціоном, моєю ж вудкою, зливала спортсменів.
А за вершинку, то мабуть більше це залежить від рухів руками,-більш різкі люди, просто видирають окунцеві рота, хоч жорсткими, чи м'якими. Був свідком того, як людина, яка звикла ловити щуку, з зажатим фрікціоном, моєю ж вудкою, зливала спортсменів.
- NIKkoz
Так є такі гачки,це я і мав на увазі коли писав про них.У розмірі (нумер√12),було багато сходів при ловлі окуня. Використовую іх на твістерах(Мікро краб 1"),чи на малих пасивках тіпа (Хітомі1").Причому сходив як дрібний окунец,так і нормальний.Вони взагалі дуже тонкий,і прорізають м'яки ткані рота окуня.igor40 писал(а):У флагмана є повний аналог DECOY 32 - Flagman F78 Single, за демократичними цінами та належної якості. Користуюсь ними вже другий рік, тільки уподобайка.
П.С.у моему арсеналі гачків,вони звичайно є,іза розмера свого √12,і по приемний цені.
- NIKkoz
крючки для нано и микроджига
Коли були не погани акції у Флагмані,то придбав ось такі гачки у розмірі √10,у Гамакатцу на цевью є зачіски,ну а Овнер(S-59),і так давно вже став "класикою",у МДЖ ловлі.
П.С.до речі це на такий саме гачек(Gamakatsu)мной була спіймана моя рекордна щука на (7.620 гр),на приманку КФ Наноминоу 1.6"
П.С.до речі це на такий саме гачек(Gamakatsu)мной була спіймана моя рекордна щука на (7.620 гр),на приманку КФ Наноминоу 1.6"
- Вложения
-
- IMG_20221028_154127770_HDR.jpg (130.54 КБ) 1313 просмотров
-
- IMG_20221004_151229794.jpg (78.15 КБ) 1313 просмотров
-
- IMG_20221004_151256164.jpg (105.27 КБ) 1313 просмотров