моно против шнура для мультипликаторных катушек
-
fvl
Re: моно против шнура
Как по поводу этой лески?
Momoi SHOCK LEADER (CO-POLYMER MONOFILAMENT)
http://momoifishing.jp/en/products/others
Momoi SHOCK LEADER (CO-POLYMER MONOFILAMENT)
-
су-да-к
моно против шнура
Попробую внести свою лепту... Ловлю мелкоджигом 3-12 грамм. В основном судак, окунь, щука. Мультами лет 10 точно, может больше.
Шнур: Намотал №1 и ловишь всё и вся. От 3 грамм до скольки надо. Купил пару бобин - на сезон хватит. Так, что про "дешевле" - лажа. На выше написанных весах какого то преимущества перед моно/флюром, в понимании "чуйки" не заметил.
Из минусов: рыба видит его, зацепы чаще (на много), при зацепе крючки ломает (на моно разгибает), заброс ближе, больше сходов рыбы ( на монке вытягиваешь за самый краешек), отстрелы намного чаще и т.д.
Флюр: малая растяжимость, тонет (иногда плюс, иногда минус), рыба от него не шарахается как от шнура, если на шнуре надо 9 грамм, на флюре 7... И т.д.
Минусы: дорогой, мало в размотках 100 и больше, много подделок, много левой инфы, кардинально неправильной (ибо мясорубочниками написана), даже в разбросе 5-10 грамм нужно уже минимум 3 размера, и т.д. и т.п.
Моно: Дешевая, доступная, есть возможность выбрать на ощупь, рыба не боится, можно подобрать под нужные параметры (тонущая, плавающая), летит с мульта дальше всех, мало сходов рыбы, меньше зацепов и проч.
Минусы: память как и у флюра, (впрочем легко исправляется или растягиванием, или после нескольких забросов сама выпрямляется), требуется иметь много размеров. По хорошему примерно так: 3 грамма - 3LB, 6 грамм - 6LB, 9 грамм - 9LB... Может еще есть минусы, вспомню напишу...
Устал! Потом еще напишу. Но! Это в мелкоджиге, прошу это учитывать. Воблерная ловля еще заморочнее...
Шнур: Намотал №1 и ловишь всё и вся. От 3 грамм до скольки надо. Купил пару бобин - на сезон хватит. Так, что про "дешевле" - лажа. На выше написанных весах какого то преимущества перед моно/флюром, в понимании "чуйки" не заметил.
Из минусов: рыба видит его, зацепы чаще (на много), при зацепе крючки ломает (на моно разгибает), заброс ближе, больше сходов рыбы ( на монке вытягиваешь за самый краешек), отстрелы намного чаще и т.д.
Флюр: малая растяжимость, тонет (иногда плюс, иногда минус), рыба от него не шарахается как от шнура, если на шнуре надо 9 грамм, на флюре 7... И т.д.
Минусы: дорогой, мало в размотках 100 и больше, много подделок, много левой инфы, кардинально неправильной (ибо мясорубочниками написана), даже в разбросе 5-10 грамм нужно уже минимум 3 размера, и т.д. и т.п.
Моно: Дешевая, доступная, есть возможность выбрать на ощупь, рыба не боится, можно подобрать под нужные параметры (тонущая, плавающая), летит с мульта дальше всех, мало сходов рыбы, меньше зацепов и проч.
Минусы: память как и у флюра, (впрочем легко исправляется или растягиванием, или после нескольких забросов сама выпрямляется), требуется иметь много размеров. По хорошему примерно так: 3 грамма - 3LB, 6 грамм - 6LB, 9 грамм - 9LB... Может еще есть минусы, вспомню напишу...
Устал! Потом еще напишу. Но! Это в мелкоджиге, прошу это учитывать. Воблерная ловля еще заморочнее...
-
Iwanow
Re: моно против шнура
Эта леска для шок-лидера .fvl писал(а):Как по поводу этой лески?
-
Forwarder
моно против шнура
Добрий вечір!
Довго я йшов до моно плетні,так вже склалося,що читаючи форуми рибальські по цій темі завше приймав сторону плетеного шнура.І ось психонув я за той флюр,купив ось такий : Momoi Fluorocarbon Soflex FC 50м 0.185мм,намотав його на піксюху 68 з мілкошпулею від рей студіо до пари ул вудка на бланку Suzuki 6 футів з тестом 0,8-5 гр. та й пошкандибав до Дніпра.Йшов з відчуттям що марно викинув гроші на флюр.А пішов з покиденьок з твердою впевненістю що шнур я більше не намотаю на цю котушку.
Які відчуття були в мене-чому я раніше не спробував моно
Кидав я і блешні по 2.3 грами,дждиги 1.5 та 2 гр.,кидав кренки в 3 грами,оберталки нулівки,все летіло далі ніж на шнурі.Проводка кренків дуже сподобалася,відчуття таке,що на тому кінці флюра жива істота яка виконує усі забаганки хозяїна
Ще відчув великий плюс то це те,що флюр вітер видуває набагато менше.Також сподобалося що флюр дуже швидко тоне.
Щодо петель-працюйте з вісьовиком!!!
Бажано вісьовик щоб був без кліків!!!
Отаке!Не бійтеся експериментувати.
Довго я йшов до моно плетні,так вже склалося,що читаючи форуми рибальські по цій темі завше приймав сторону плетеного шнура.І ось психонув я за той флюр,купив ось такий : Momoi Fluorocarbon Soflex FC 50м 0.185мм,намотав його на піксюху 68 з мілкошпулею від рей студіо до пари ул вудка на бланку Suzuki 6 футів з тестом 0,8-5 гр. та й пошкандибав до Дніпра.Йшов з відчуттям що марно викинув гроші на флюр.А пішов з покиденьок з твердою впевненістю що шнур я більше не намотаю на цю котушку.
Які відчуття були в мене-чому я раніше не спробував моно
Ще відчув великий плюс то це те,що флюр вітер видуває набагато менше.Також сподобалося що флюр дуже швидко тоне.
Щодо петель-працюйте з вісьовиком!!!
Бажано вісьовик щоб був без кліків!!!
Отаке!Не бійтеся експериментувати.
-
Smolik
моно против шнура
На рівномірці - так, флюр - прикольна річ. А от з твічем я не подружився. Зворотній зв'язок відсутній зовсім, особливо на великих вобах. Двічі підходив, але так і не звик
-
Forwarder
моно против шнура
Можливо і так, я не твічу,маю свою думку до цього методу риболовліSmolik писал(а):На рівномірці - так, флюр - прикольна річ. А от з твічем я не подружився. Зворотній зв'язок відсутній зовсім, особливо на великих вобах. Двічі підходив, але так і не звик
-
Smolik
моно против шнура
Джиг на флюрі - таке собі заняття. Тактилки нуль и на викиді просто буде "гумка від трусів"
-
Smolik
-
Forwarder
моно против шнура
Спробую!Smolik писал(а):Джиг на флюрі - таке собі заняття. Тактилки нуль и на викиді просто буде "гумка від трусів"
Все одно купувати потрібно флюр для відвідних повідців для "бородки"
-
Forwarder
моно против шнура
Такий думаю піде; Флюорокарбон Sunline Basic FC 225м #4/0.33мм 16LBSmolik писал(а):До 30 гр? Десь 16-18лб
Справа в тому,що судак особливо не панькається коли харчується.В шахту і ходу
Спробуюта й відпишусь сюди по результату.
Є розуміння того,що гачки потрібні під флюр мега якисні,ну щоб просікало надійно.А так поки що не бачу перепон.
Подякував за пораду!
-
Vutty
моно против шнура
Basic - поводковий флюр, не найкращий вибір як основного носія (надто жорсткий), набагато краще буде FC Sniper, він створювався як основний носій
-
Zerger
- Site Admin
моно против шнура
Vutty, "снайпер" тоже жесткий. Из того, что присутствует сейчас на рынке, самый мягкий Daiwa Prorex - вот он, действительно, будет хорош в качестве основного. Есть в размотке 150 метров, и диапазон диаметров широкий.
-
Forwarder
моно против шнура
В такому попереку (0,33) будь який флюр буде дубовий,ну може який буде трішечки мякший.Спробую,буду купувати його в будь якому випадку.Vutty писал(а):Basic - поводковий флюр, не найкращий вибір як основного носія (надто жорсткий), набагато краще буде FC Sniper, він створювався як основний носій
Доречі на коробці йоного флюрику нема натяку що він саме для шоклідеру чи як воно там.А для шоклідеру в мене є їхній Сіглон.Ото вже дубовий так дубовий
-
Forwarder
моно против шнура
Та й цінник в нього не гуманний,в разі якщо флюр на даному комплекті не піде то з нього дуже дорогі повідки будутьZerger писал(а):Vutty, "снайпер" тоже жесткий. Из того, что присутствует сейчас на рынке, самый мягкий Daiwa Prorex - вот он, действительно, будет хорош в качестве основного. Есть в размотке 150 метров, и диапазон диаметров широкий.
А от у Дайви прорекс на коробці вказано що це лідер,скоріше за все його призначення таки повідці.ІМХО
-
Zerger
- Site Admin
моно против шнура для мультипликаторных катушек
Forwarder, если бы не пробовал - не советовал бы. У меня есть оба флюра - и Снайпер и Прорекс.
А написано может быть что угодно. В 50-метровых размотке применяю и в качестве поводков при ловле белого хищника.
А написано может быть что угодно. В 50-метровых размотке применяю и в качестве поводков при ловле белого хищника.