Cayenne писал(а):СastMaster, в Вас дуже фахові коменти, проте мені здається, що Ви трішки самі собі суперечите
Вам дійсно здалося :wink:
Хоча в якійсь мірі воно так і є, кожний риболов постійно знаходиться в стані експерементів і пошуку. Постійно вчиться і кінця цьому немає.
Нє ну я за всіх не буду...,
Ego1sTe наприклад все вже давно вміє

На рахунок американця до 7 в рості 7...
Це був в якійсь мірі жарт якого Ви не зрозуміли, точніше конкретна правдива відповідь на Ваше конкретне питання. Ви спитали, а я дійсно взяв буквально позавчора бланк 5S70LF-G і буду щось собі чудити з ним, правда трішки в інших умовах і в кастинговому варіанті.
Чому цей? Тому, що в мене його не було.
Cayenne писал(а): В принципі мені не треба МДЖ, але 4грами джигголовку відчувати хочу, хоч це не МДЖ, але близько.
Відповідно америкоси і джиг 3грами - максимум 10 грам не створені один для одного?
Ніякої близькості там немає і близько
На сам перед давайте відійдемо від слів "близько" і від понять типу "МДЖ" яких не існує серед термінів стосовно вудлищ в жодного серйозного івиробника.
Вся біда наших форумів, що ми говоримо епітетами. Я тому саме й згадав про це МеДеЖе, що часто люди стараються судити про речі через призму свого МеДеЖовського бачення.
Вам не потрібне вудлище типу Rockfish яке не передбачає "чуйки" ізнАчАльно як конструктив, це ясно з першого Вашого посту.
Вам потрібне вудлище для берегового джигу в тесті 3-10г. з відповідною довжиною і хорошою інформативністю? Ви на початку теми написали, що набачились японців і хотіли б віддати перевагу американцям?
Дозвольте Вас спитати, Ви багато знаете американських виробників, які виготовляють якісні (кращі) бланки чи вудлища з потрібними Вам характеристтиками?
Пальців однієї руки буде забагато рівно в два рази щоб їх порахувати.
Так, такі вудлища є і Вам їх вже тут радили, залишилося лише купити і методом тика за якийсь період часу знайти своє.
А як інакше?
Я особисто тому й утримався від конкретних порад, можна лише дати напрямок в якому шукати.
Тим більше Ви казали, що ціна немає значення.
P.S.
Доречі той же Діма Ego1sTe ну просто ДУЖЕ фахово, як на мій погляд, дав характеристики практично всім вудлищам, що обговорювалися в гілці.(без жартів)
P.P.S.
Ну а якщо вже хочете почути мою ІМХУ...
Візьміть LES76MLXF2, зкомплектуйте збалансовану, гармонійну снасть і Ви будете вражені його тактильною інформативністю по нижньому тесту (3-4г). Тим більше, що спеціалізація даного вудлища визначена виробником дуже зрозуміло - Walleye
А ще краще було б LES76MLF :wink:
І не слухайте нічого про фурнітуру...
На цих спіннінгах стоїть найкраща фурнітура, що існує, а хочете однолапі L, ну тоді до білдерів.
Успіхів і фарту :wink:
З Повагою!