Его величество- Судак.
-
ГЕННАДІЙ
-
ur5tig
ГЕННАДІЙ мої вітання!
Не буде судак бити при яскравому освітленні. Його пора вечір, сутінки, ніч в таку пору він б,є по верху. "Бій" судака сплутати з чимось іншим важко (різкий хлопок челюстями чути далеко) він як жерех закручувати не буде - різкий удар з специфічним звуком(великого "бовть" немає) і тільки луска малька по течії...
Не буде судак бити при яскравому освітленні. Його пора вечір, сутінки, ніч в таку пору він б,є по верху. "Бій" судака сплутати з чимось іншим важко (різкий хлопок челюстями чути далеко) він як жерех закручувати не буде - різкий удар з специфічним звуком(великого "бовть" немає) і тільки луска малька по течії...
-
ГЕННАДІЙ
ur5tig, дякую , значить дійсно жерех. Вже коли зовсім темно стало - бій припинився.
А ще одне запитання. Судака ж можна ловити вночі на облери, а на які? Яка проводка?
А ще одне запитання. Судака ж можна ловити вночі на облери, а на які? Яка проводка?
-
ur5tig
Не тільки можна, але й треба. По других питаннях до вас на форум в ЛС.
-
Eugene
По мои наблюдениям судак лучше ловится до полуночи, воблеры минноу, проводка медленная, равномерная, можно с паузами, можно без.ГЕННАДІЙ писал(а):ur5tig, дякую , значить дійсно жерех. Вже коли зовсім темно стало - бій припинився.
-
ГЕННАДІЙ
Мені розповідав знайомий, що проводка повинна бути супер-повільна - один , два оберта ручки за хвилину :roll: ?
-
Eugene
Ну два в минуту это уже слишком, но то что очень медленная это да! А вообще дропшот рулит!
-
ГЕННАДІЙ
Дроп шот на течії
це яка вага повинна бути? Та і джигом я його ловлю нормально, просто люблю воблера.
Та вже почав сумніватись, в доцільності воблерної ловлі судака - замітив, що на міляку бере значно дрібніший. Не бачу сенсу його калічити, коли зразу за "столом" на звалі в глибину бере вже нормальний кілограмовий судак.
Та вже почав сумніватись, в доцільності воблерної ловлі судака - замітив, що на міляку бере значно дрібніший. Не бачу сенсу його калічити, коли зразу за "столом" на звалі в глибину бере вже нормальний кілограмовий судак.
-
Eugene
На течении- запросто!!! Главное правильно лодку заякарить. Про джиг плавно ничинаю забывать...
ПС Недавно ловил на Днепре с насосной станции прямо в струе, там 15 кубов воды в секунду (!) вылетает, разорвал всех местных джигитов во всех номинациях и с огромномным отрывом, ходили потом вокруг да около расматривали на что я ловлю)) А еще я щуку дропшотом ловить начал, начало очень упешное, сам не ожидал.
ПС Недавно ловил на Днепре с насосной станции прямо в струе, там 15 кубов воды в секунду (!) вылетает, разорвал всех местных джигитов во всех номинациях и с огромномным отрывом, ходили потом вокруг да около расматривали на что я ловлю)) А еще я щуку дропшотом ловить начал, начало очень упешное, сам не ожидал.
-
ur5tig
Я б не був би таким категоричним з приводу повільної проводки, інколи приміняю і повільну проводку (коли судак дуже обережний) не слабо підходять і ривкові проводки, позволяє спокусити на малий воблер пристойного судака. Ривкова проводка актуальна і на течії й на стоячій воді (мінношки 5-8см) на стоячу воду більш упористі, на течію - менш. Проводка на перекаті може бути рівномірною і з пристойною швидкітю, можна це поєднувати з зупинками. А взагалі проводка підбирається під настрій судака на момент рибалки, зміг підібрати тоді й впіймаєш, будеш діяти одноманітно без імпровізацій - пролетиш на ура. Більше того до кожного воба треба підстроюватись, а це вже постійні експерименти і чим більша напрацьовка тим кращі результати. Розповісти про приманки та способи лову - забракне часу, це краще побачити перебуваючи на рибалці разом з спеціалістом з лову судака вночі . :wink:ГЕННАДІЙ писал(а):Мені розповідав знайомий, що проводка повинна бути супер-повільна - один , два оберта ручки за хвилину :roll: ?
-
ur5tig
Я вам скажу так, якщо зібралися ловити дебелих судаків на воби - переходьте на трол. З берега я на воб. ловив максимально до 3х кг, а основна маса від 0.5 до 1.5кг і нікуди від цього не втечеш, великий судак за дріботинням не крепко хоче ганятись, йому простіше атакувати тихенько підкравшись більшу рибу (судак на 3-4кг запросто з,їсть того ж судачка на 0.4кг). Волочити воба 15-20см і чекати "крупняк" - тоска зелена, краще вже "джигувати."Люблю ловити на воб. не зате що м,яса хочеться, а за спортивність і непередбачуваність такої риболовлі, покльовка за 50-60см від кінчика спінінга кілограмового судака - варта трьошки впійманної на джиг!ГЕННАДІЙ писал(а): Та вже почав сумніватись, в доцільності воблерної ловлі судака - замітив, що на міляку бере значно дрібніший. Не бачу сенсу його калічити, коли зразу за "столом" на звалі в глибину бере вже нормальний кілограмовий судак.
Хоча, якщо клюють судачки тільки по 200-400гр, я зазвичай припиняю рибалити.
-
Pak
- спиннингист
А вот с этим я не согласен.Если на этой точке долбит мелочь то просто меняю точку до тех пор пока не найду крупняк(правда для меня крупняк это для вас рядовой размер но всё же).ur5tig писал(а): Хоча, якщо клюють судачки тільки по 200-400гр, я зазвичай припиняю рибалити.
-
ur5tig
"Pak" Здравствуйте!Pak писал(а):А вот с этим я не согласен.Если на этой точке долбит мелочь то просто меняю точку до тех пор пока не найду крупняк(правда для меня крупняк это для вас рядовой размер но всё же).ur5tig писал(а): Хоча, якщо клюють судачки тільки по 200-400гр, я зазвичай припиняю рибалити.
Надо читать как-"якщо клюють судачки тільки по 200-400гр, я зазвичай припиняю рибалити в данному місці, щоб не калічити молодняк і переходжу на нову точку в пошуках більшого судака".
-
Pak
- спиннингист
"ur5tig" Вечер добрый.ur5tig писал(а):переходжу на нову точку в пошуках більшого судака".
Это другое дело,а то я уж начал переживать,думаю вроде рыбак продвинутый со стажем и хорошими трофеями а как то странно ловит(заканчиваю рыбалку) :lol:
-
VadimZ
Всем привет, могу резюмировать выше сказанное на практически любом водоеме имеется активный судак. Не факт, что проехав несколько русловых бровок и видя судака, который вообще не реагирует ни на какие приманки и проводки нужно заканчивать с рыбалкой, ну а тем более если клюет мелочь, ищите активную рыбу, и поверьте она непременно вознаградит Вас своим появлением перед фотообъективом, или перед куканом, как кому нравиться. Тому пример выезд 18.09.10 на Травянку. С утра я объехал несколько перспективных мест и..- не одного удара, решил проверить ровный стол с коряжником с овсетом и пошло как по маслу в общей сложности 28 судаков, большинство из которых ( мелочь до 500 грамм) были отпущены. Ну а клевал судак, как на "Черных камнях", немного опоздал с подсечкой и силикон в хлам. Рыбачил с 5 -00 до 13 00 часов, и устал от клева, так - :lol: :lol: то.