Харьковский спиннинг

Форум о рыбалке

Часовой пояс: UTC + 2 часа




Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 16 ]  На страницу 1, 2  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 20 фев, 2016 Сб 23:16:54 

Зарегистрирован: 23 сен, 2013 Пн 15:15:25
Сообщения: 98
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Сьогодні у веселій компанії відвідали одну невелику річку та пару озер в межах Львівської області. Загалом,за день були в двох місцях на річці та на трьох різних озерах. Рибалку розпочали з річки на досить вузькій частині,яку відвідали вперше. Пройшовши близько 1,5 км вверх по течії,ми зрозуміли,що риба просто закрила рот. Та й місця хоч на перший погляд були перспективні, фонова глибина річки рідко коли перевищувала пів метра=( Після двогодинного блукання вирішили повертатися назад до машини,але по дорозі наткнулися на одне невеличке озерце. З перших закидів знахідка принесла результат. Товариш відзначився пузатим окунцем на Keitech Swing Impact 2".
Изображение
Подальші полоскання приманок на цьому ставку не принесли результатів, тому було вирішено переїхати на іншу частину річки,а точніше до місця, де вода випадає з великого міського озера в річку. Місце досить перспективне, і перші хвилини перебування там давали досить великі надії. Проте,не все так сталося, як гадалося. Вочевидь,риба активно готується до нересту і тому категорично відмовляється клювати. Протягом 3-ох годинного полоскання приманок в даному місці я все таки зумів видурити два полосатих розбійника. Попередньо перепробувавши значну кількість іменитих приманок в своєму арсеналі, я все таки дійшов до приманок українського бренду FishUp. Поставивши FishUp Flit 2" на 2.5-грамовому вухастому мені все таки вдалося розловитися.
Изображение
За кілька хвилин отримав ще холостого клюваку. Через що змінив монтаж і приманку на 2-грамомвий вухастий з FishUp Tanta 1.5" і одразу доловив другого полосатого.
Изображение
Проте, доловити пасивних риб можливості я не мав,оскільки після спільного обговорення було вирішено переїхати на ще одне не менш цікаве озерце в цьому районі. Проте, за близько годинне полоскання наших приманок у водах цього озера ніхто так і не зміг отримати бодай контакту з "чимось живим". Отож, не виникало ніяких сумнівів у тому, що треба кудись переміщатися, що ми власне і зробили. Наступне озерце було дуже цікавим за своєю структурою. До того ж, воно було не новим для мене. Прибувши до нього, я вирішив зробити ставку на щучку, якої по моїх напрацюваннях там мало бути достатньо. Забігаючи наперед,скажу,що мій план успішно провалився.
Буквально з перших закидів приманок у воду товариш отримав легенький окуневий "тюк", який в кінцевому результаті вилився у захоплюючу боротьбу з більш,ніж кілограмовою ікряною щукою, яка була успішно припаркована.
Изображение
Після чого пройшла короткочасну фотосесію і відправилась готуватися до "пологів"=) Спокусилася вона на грамовий вухатий з FishUp Tanta 1.5". Не перший раз Tanta вистрілює цього року по щуці, хоч приманка приманка на перший погляд зовсім не щуча. "Совпадение?- Не думаю!" =).
Изображение
Все таки пасивна весняна щука не в стані пропустити такий смачний слаг повз себе. Певні висновки з цього зробив,залишилося вкотре довести це на практиці. Після цього приємного бонуса ще один раз вистрілила знову та ж Tanta 1.5", спокусивши ще одного полосатого "барбоса". На цьому наша зустріч з рибою на сьогодні закінчилась. Ще з годину ми намагалися всіма правдами і неправдами достукатися до жителів підводного царства, але результатів це не дало. Отож, голодні, холодні, проте задоволені ми зібралися і вирушили додому.
Хоч риболовля і була надзвичайно важкою, вона дозволила зробити певні висновки на майбутнє, а це,на мою думку, вже велике досягнення і безперечно хоч і маленький,але все ж крок вперед.
Всім НХНЛ=)


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 фев, 2016 Сб 21:40:59 

Зарегистрирован: 23 сен, 2013 Пн 15:15:25
Сообщения: 98
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 2 раз.
Учора відвідали одне досить велике озеро по мірках нашої області. По своїй природі озеро дуже цікаве і різноманітне: велика кількість різного роду коряжників, великі перепади глибин і різний тип дна. Збоку,біля цього озера знаходиться ще досить невеликий, але дуже мальовничий ставок,який ми також не пропустили.
Изображение
Саме на ньому ми розпочали ловлю. Окунь був не те щоб пасивний, але він просто повисав на приманці, внаслідок чого ми отримали просто безмежну кількість сходів. Розмір окуня невеликий, але для такої пори і це в радість. На меншому озері окунь чомусь обрав FishUp Tanta 1.5" на грамовому вухастому, інші приманки і монтажі результату не давали.
Изображение
Половивши близько двох годин на меншому ставі, ми таки перейшли на велике озеро, де одразу я піймав кілька окунів на грамовий вухатий і FishUp Flit 1.5". Натомість, у знайомого Tanta мовчала.
Изображение
Рухаючись далі по озеру,я вирішив впертися в щуку і з великою надією по черзі "таранив" воду приманками Reins Fat G Tail Grub 2" FishUp UShad 2" на розбірному монтажі 2.5 грами з офсетом. Пройшовши майже ціле озеро, я не отримав жодної "клюваки", в той час, як знайомий час від часу половлював окунів на 1 грам і FishUp Tanta 1.5".
Изображение
Тоді я нарешті перейшов на грамовий вухатий і FishUp Flit 1.5" і зумів видурити ще більше десятка пасивних полосатих друзів.
Изображение
Обійшовши озеро повністю з результатом близько 25-30 окунців у кожного ми з товаришем рушили додому.
Изображение
Хоч рибалка була важкою, що в плані кльову, що в плані фізичному, бо озеро немаленьке, ми залишились задоволені результатом, чого і бажаю кожному=)
Всім НХНЛ!


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 авг, 2016 Вт 18:49:51 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Доброго дня! Можливо вам буде цікаво почитати за річку Стрий у Львівській області.
Був в суботу 06.08 на Стрию. Рівень води в нормі, прозорість трішки гірше ніж "чиста як сльоза" :D
І так: 1). дорога просто ппц - перша маршрутка в Жидачів це шось з чимось (вот як є велика бочка з квашеними огірками - це шось таке подібне). В результаті пропустив свою зупинку і вийшов аж через 2, бо боявся проходити через людей зі своїм спінінгом :D :D За то трошки прогулявся повз ріку :) 2). Дуже різко похолодало(куртку навіть не скидав). 3). Дуже багато відпочиваючих в палатках (аж боявся біля них проходити шоб не заважати :D 4). Кльов: як -завжди :? місцевий рибак (єдиний якого я зустрів за 6 км ріки :shock: ) казав шо "після вчора супер клювало, вчора слабше, а сьоні взагалі ніц" :D жерех і голавль - повний 0, був лише 1 схід жереха 2 секунди після удару і судячи по розміру спини яка вийшла на перекат, там було десь 2кг+ :o Окунь тоже вимахувався, то хотів майже на місці подрочування, то проводку скорості ракетного крейсера :D Єдине шо здивувало, то це шо окунь був такий потужний, шо я аж офігівав від виважування - напевно всі окуні перед тим місяць відвідували качалку :D а коли клюнув бігфіш (+-350грам), я думав шо то сам Нептун сів на гачок :D Вот такі-то пироги :)
Трошки відео про рибалку -
:)


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 май, 2017 Вт 20:22:14 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Дай Боже щастя всім!) Сьогодні відвідав одну мікрорічку недалеко від дому. Останній раз на ній був років 15 тому і тоді клював там окунь по 300-400 грам і головною проблемою була щука, яка відкусувала гачок і на тому рибалка для мене закінчувалась :D :D Звичайно, що ситуація на річці змінилась і не в кращий бік :( води стало менше приблизно на 1 метр, та й щучки вже я тут ненайшов...Добре що хоч малий окуньок клював як зварйований, напевно користався моментом поки його старший брат на нересті)) вся :!: риба доєдиної була зловлена на магічний Reins G-Tail Saturn, хоча я принципово ним спочатку не ловив, але перепробувавши все шо було в мене повернувся до палички виручалочки :D Було спіймано біля 15 хвостів, всі на ссередній палець і тіки 1 чуть більше півлодоні :D
От такі то пироги:)
Коротенький звіт з рибалки -


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 24 июн, 2017 Сб 22:33:37 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт!) Відвідав сьогодні ріку Західний Буг в районі Добротвору. Ціллю був білий хижак, але через критично низький рівень води в річці перейшов на ловлю джигом окуня. Риба була неактивна хоча, час від часу, покльовував, 100-150 грамовий окунець. Ще мав зріз щуки та покльовку чогось крупного, яке зійшло через те що я не відпустив нормально фрикціон(( в поплавочників покльовував карась 200-300 грам.
Коротке відео з рибалки


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 31 июл, 2017 Пн 20:13:36 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт!) Відвідав одну мікро нанорічку недалеко від дому. Перші пригоди почались уже на підходах до річки – куди пробиратись треба було через хащі вище мого росту, так все позаростало. Добравшись до річки побачив що вона теж практично вся заросла і залишилось лише одне, максимум два, місця придатних для рибалки. Все це і +33 градуси тепла нагнітали відчуття неминучого фіаско… Але теплі спогади про дитячу рибалку на цій річечці (коли окуні до 0,5 кг гнули бамбукові удочки в знак питання, а найбільшим «ворогом» були часті покльовки щуки, після чого «бідний» дитячий арсенал рибальських снастей, який рідко мав більше 1-2 гачків хД заставляв достроково закінчувати рибалку) все-таки вселяли надію на успіх:) Перші проводки не давали ніяких результатів – хижак ігнорував всі подані йому приманки…Напевно нестерпна спека дала свій результат і хижак втратив весь апетит і сьогодні рибалка буде без риби…Невже річечка, на якій я формувався як рибак, не порадує мене своїми покльовками…Але після чергової проводки вздовж заростів трави, на які падала тінь від високих берегів річки, я відчув чітку покльовку, яка як електричний струм пройшлась по всьому тілу і в голові зазвучало «Є!!»…Стало зрозуміло, що весь окунь ховається в цій траві та тіні від берегів, які хоч трішки допомагають йому переносити цю спеку. Кожна друга-третя проводка приманки біля цього «прихистку» окуня закінчувалась покльовкою, що для 33-х градусної спеки – чудова статистика…Як результат було піймано більше 20-ти хвостів, найбільший з яких був чуть більше долоні. Розловлено приманки, які валялись в мене більше року без покльовки :) Шкода лише, що щука проігнорувала мої приманки, але боюсь, що бездонні апетити та потреби місцевих рибаків, забрали в мене шанс зустрічі з «зубатою» господинею річки :( От-така получилась рибалка на рідній моїй річці, не така трофейна як в дитячі роки, але не менш приємна:) До зустрічі на воді!:)
Відео з рибалки


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 авг, 2017 Вс 16:56:33 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт!) Нарешті відвідав вчора річку Стрий, перший раз в цьому році) Запізнився на маршрутку і, як результат, біля води опинився лише в 10ій годині. Якраз почалась різко підніматись температура і приємна ранкова прохолода стрімко змінювалась важкою спекою…Мда-с, нормально так приїхав(( Зразу ж побачив, що Стрий висох приблизно на 50-60 см – аномальна спека останній тиждень не пройшла марно(( Одне, що тішило це мала кількість відпочивальників (як на цю пору року і місце лову) та «чиста, як сльоза» водичка…Проте риба була пасивна –вже наїлася в ранкові години і засмагала на сонці. Дуже обідно було бачити, як 5-6 півкілюшних голавликів просто пливуть за коливалкою/воблером/волкером/вертушкою і ніяк по-іншому на приманку не реагують((…Покльовку принесла зміна приманки на силікон. Та й дуже дивну покльовку, мені взагалі незнайому – риба після засікання почала крутитись на одному місці, я аж подумав, що зачіпив змію. Але це лодошечний бичок захотів врятувати мене від нуля))…Потім були ще покльовки маленьких окушків і влетів ще 300грамовий бонус) А в 12ій вже почав збиратись додому, оскільки нереально було вже ловити в таку спеку…От-така получилась рибалка, в сам пік пляжного сезону))
Коротенький відеозвіт



Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 ноя, 2017 Пн 19:53:27 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт:) на вихідних порибалив на знайомій мікрорічці
6.jpg
. Вже справжня осіння прохолода і малі глибини(0.5-1.5м) підсвідомо готували мене до "0", але багато молодих грибочків(печериці, "парасольки") біля річки ще залишали надію на кльов:) Дійшовши до ріки і побачивши, що вода "кришталь", зрозумів що покльовку буде важко заробити, але наші водойми заставляють нас не боятись таких дрібниць :D Першу покльовку заробив нескоро - десь через 1-2 км від старту лову(так краще орієнтуватись ніж в часі :D ). Але стало зрозуміло, що риба є і хоче вона пасивної проводки. Зловивши ще пару хвостів і помінявши декілька місць, помінялись і смаки риби – тепер вона хотіла агресивної проводки і підривів до 30 см:) Але справжній холод(вода взагалі льодяна) заставив мене припинити подальші експерименти і збиратись додому. Було зловлено біля 10 «хвостів», ще стільки ж сходів – непоганий результат, як для останнього місяця осені. Хоч вже й холодно, але рибка клює:) От-такі-то пироги:)
Відеозвіт з рибалки -


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 01 май, 2018 Вт 16:57:48 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт!:) Рибалив після роботи на знайомій мікрорічці ИзображениеИзображение Шалений вітер вносив максимум дискомфорту в ловлю - 1гр приманку порив вітру так і хотів забрати з собою :D Та й зустрів по-дорозі рибака, який сказав шо окунь не клює, а лише малий - значить великий на нересті... :( Ну нічого, головне це покльовки, а вони будуть і від малого окунька. Навіть від такого :D ИзображениеИзображение А клював він як дурний :D
За величезною кількістю покльовок час пролетів дуже швидко - пора додому ИзображениеИзображение

Відеозвіт із рибалки -


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июн, 2018 Ср 17:10:03 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт!) був на вихідних на Західному Бузі
Изображение
з надією на голавля, але в голавля був "вихідний" :D В результаті відкрив для себе нові місця з крупнішим як для Бугу окунем і мав непоганий схід чогось "моцного" :) От такі "кабанчики" клювали :)
Изображение

Изображение

Коротенький відеозвіт


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 июн, 2018 Ср 20:53:51 
Аватара пользователя

Зарегистрирован: 07 сен, 2009 Пн 14:17:50
Сообщения: 5230
Откуда: г. Харьков
Благодарил (а): 1218 раз.
Поблагодарили: 1085 раз.
Цитата:
і на завершення був схід крупної риби.

На какой минуте это смотреть?


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 окт, 2018 Ср 18:52:36 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
На вихідних вдалось половити на малій річці - притоці Дністра. Попав на річку абсолютно випадково, була для мене абсолютно новою то ж на сильний улов не розраховував. Намічав таку собі розвідувальну рибалку :) Трошки впав рівень води(видно було по берегах), але хороша погода вселяла надію на успіх. На перших же проводках клюнув маленький окунець. А далі рибу прийшлось вмовляти...Та ще й заважали сильно заросші береги, місцями було біля 50-100м взагалі без підходу до води. Порадував розмір риби - найбільший окунь був біля 300грам і покльовка(хоч і подальший схід) щуки. Зокрема, річка виявилась дуже перспективною і обов'язково навідаюсь сюди пізніше, коли спаде рослинність.
Коротенький відеозвіт:


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 окт, 2018 Вт 17:25:17 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт:) Був вчора на Західному Бузі. Планував половити на добротвірському водосховищі, але риба там клювати відмовлялась і тому перейшов на річку. На річці покльовувала біла риба, а хижак був дуже прошений...Весь стояв під берегом, тільки в каміннях(моя рекордна рибалка по обривах :D ) і хотів дуже повільної проводки за течією. Але розмір порадував - вгодований на зиму жирнючий окунь є вже приємним противником :)
Коротенький відеозвіт -


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 15 мар, 2019 Пт 22:25:32 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Всім привіт!:) Запланувавши рибалку на невідомому дикому озері, прогадав зі снастями (хто б подумав шо на озері 20х30 м глибини більше 3м ) і вертаючись додому вирішив заглянути на одне міське озерце - в пошуках покльовок щуки і окуня) Щука була не дуже активна (лише 1 зріз), а вот окунець покльовував - хоч і хотів дуже пасивної проводки і довгих пауз. Все ж вода ще холодна і риба не настільки активна, але навіть декілька покльовок це вже щось:))
Коротенький відеозвіт -


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 апр, 2019 Вт 17:15:15 

Зарегистрирован: 09 авг, 2016 Вт 18:46:11
Сообщения: 14
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 10 раз.
Був на річці Раті на вихідних:) так, як річка для мене нова, вирішив порозвідувати нові місця і вибрав маршрут довжиною +-10 км, аж до самого її впадіння в Західний Буг. Річка здивувала мене своєю величиною, не очікував такого від "малої" річки і силою риби :)) Напевно швидка течія додатково тренує рибу, типу бігової доріжки в спортзалі :D Загалом, розвідав для себе багато нових місць, особливо по голавлю, а гарна погода і потужні покльовки риби доповнили цю "розвідку" :)
Коротенький відеозвіт -


Вернуться к началу
 Профиль  
Ответить с цитатой  
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 16 ]  На страницу 1, 2  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 54


Логин:   Пароль:   Автовход:  

Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Перейти:  
Харьковский спиннинг © 2004-2024.