Вибирати довго не довелось і дружною компанією вирушили на Дніпро. Хотілось перевірити декілька ямок з просто шикраними звалами та корчами на наявність в них судаків та щук. Швидко пролетіла дорога і ранок нас зустрів прохолодою та величезною кількістью моторних човнів. Неначе всі рибалки прийшли саме сюди, але нічого, знайдемо і собі місце.
Відразу стаємо на точку на межі течії та ями. Справа звал з течією з глибинами від 3 до 6 метрів, без корчів, але з пупками, прямо рівний стіл з глибиною 6-7 метрів, а зліва вхід у яму. В самій ямі до 11 метрів і завал корчів, а на вході поодинокі гілочкі та кущики на дні. Як на мене - просто ідеалне місце для вранішнього виходу судака.
Заряджаємо "чебурашкі" по 30 грамів, офсети WH-91 в розмірі 3/0 від Select
Товариш починає з Keitech Swing Impact 4" в кольорі glamorous pink, а я одягаю на офсет новенький для мене Flapper Grub 4" в кольорі gold shad. Перша проводка на щастя, без колювання, а вже на наступній отримую чіткий удар, підсічка і невеликий судачок вже чинить спротив загинаючи делікатну вершинку Skyline. Беру без підсака не дивлячись на довжину спіннінга 2.54 і після фото відпускаю бійця. Наступні десяток проводок на ту ж саму приманку виймаю ще 5 судачків, сподобалась йому гра хвостика Flapper Grub. Колега за цей час отримав дві покльовки та одного підняв приблизно тако ж розміру.
Змінюємо приманки на більші за розміром з метою спокусити щось більш потужне. 30 грамів стукає на твердому дні відмінно, тому вагу грузила не міняю. Я ставлю Keitech Crazy Flapper 3.6" в кольорі electric june bug, який минулої осені творив дива. За проводку, якщо судак не сідав, то атакував по 3-4 рази відкусуючи щупалця. Але цього разу ще певно не прийшов його час, тому, після десятки проводок з двома клюваннями вирішую змінити приманку.
Товариш за цей час підняв в човна 3 судачків на Swing Impact FAT 3.8" в кольорі bluegill flash - любить судак такі кольори, завжди клює агресивно, в шахту, не зважаючи на розмір самого ікластого розбійника. Далі ставлю Keitech Live Impact 4" в кольорі green pumpkin, адже вийшло сонце і темніша приманка в цей час буде доречнішою. Три проводки - три відкуса приманки з лютими клюваннями. Судакам сподобались слаги в темному кольорі, але певно малуваті розбійники на них накинулись. Ставлю четвертого слага і роблю проводку максимально повільною. Клювання, підсічка - є судачок. На цей раз з`їв приманку правильно.
Було бажання зміститись і пошукати судака трохи далі по ямі, але вже дуже рясно стояли любителі ловлі білої та джигом навкруги, і всі цікаві місця були зайняті. Тому ще декілька годин повпиралися на точці, а потім переміщалися по руслу, де не було такої кількості човнів. Змінили пару десятків приманок, але враховуючи те, що потепліло і яскраво світило сонце - судак залишався активним лише вранці. Чітко виражений вранішній кльов близько години з невеликим. Далі вимучування з покльовками раз на годину на протязі дня. Лише під вечір, коли сонце сіло і рибалки розїхались судак знову вийшов на бровку і активно клював до темности. Працювали приманки в рожевому кольорі. Вдалося за годину підняти та відпустити з десяток судачків на двох. Але які ж потужні клювання видавав докілушний судачок. Ніяких підвисів, жуваннь, засмоктуваннь....виключно чіткі удари з заїданнями приманки по класиці. Спінінг Favorite Skyline NEW SKYA-842MH 2.54m 10-35g Ex. Fast відпрацював на відмінно. Гнучка вершинка передавала як відбій приманки, так і клювання неначе током в руку. При виважуванні також все в порядку, думаю на трофеї буде включатися і міцний комель. А про закидання і мови немає. Потужна катапульта. Мені все більше починають подобатися спінінгі в довжині від 2.4, хоча попередні років 5-6 працював двометровими і вважав найкращими. Але коли справа доходить до анімації приманки і потужної підсічки - довший спінінг виграє в цьому двобої.
Цей раз вийшло без трофеїв, але це тільки початок.
Всім добра!